Dravetsyndroom: cardiale comorbiditeit en plotse dood - Thijs, Roland (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Op 28 augustus 2019 verdedigde Sharon Shmuely haar proefschrift getiteld ‘The Heart of Epilepsy: Cardiac Comorbidity and Sudden Death’ aan het University College London1. Ze toont aan dat cardiale comorbiditeit bij epilepsie vele oorzaken kent en dat het een belangrijke impact heeft op mortaliteit. Shmuely volgde een groot Dravet-cohort met langdurige ECG-metingen; ze vond geen ernstige ritmestoornissen maar wel een verhoogde prevalentie van ictale QTc-verlenging.