Experimenteel onderzoek naar een nieuwe variant van het ketogeen dieet - Meeusen, Hester; Kalf , Rozemarijn; Silva, Jose; van Helvoort, Ardy; Gorter, Jan; van Vliet, Erwin; Aronica, Eleonora (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2023)
Het ketogeen dieet is een strikt dieet dat bestaat uit een hoog vetgehalte wat kan leiden tot milde en ernstige bijwerkingen. In samenwerking met Danone Nutricia Research is op basis van in vitro experimenten een nieuwe variant van het ketogeen dieet ontwikkeld en dit dieet is getest in een experimenteel model van temporaalkwabepilepsie. De resultaten van deze studie1 zijn veelbelovend en daarmee zou deze variant van het ketogeen dieet een effectievere behandelingsmethode kunnen zijn voor patiënten met epilepsie.