MRI-geleide Laser Interstitiële ThermoTherapie bij het hypothalamus hamartoom: Eerste keus therapie? - Wagner, Louis; Colon, Albert; de Bruyn, Gwendolyn; Dings, Jim; Braakman, Hilde; Schijns, Olaf (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Behandeling van epilepsie bij een patiënt met een hypothalamus hamartoom met traditionele chirurgische technieken is complex en geassocieerd met hoge morbiditeit en mortaliteit. De minimaal invasieve behandeling met MRI-geleide laser interstitiële thermotherapie lijkt daarentegen een veelbelovende techniek met hoge succes- en lage complicatiepercentages. In deze bijdrage worden de resultaten beschreven voor acht kinderen, die werden verwezen naar het Texas Childrens Hospital in Houston.