De aanvalspoli voor kinderen in het Martiniziekenhuis: Opzet en resultaten - Roelfsema, Vincent; Doornebal, Nynke; Arends, Marleen; Douma, Geert; Rump, Patrick; Brouwer, Oebo (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
De klinische presentatie bij kinderen met epilepsie kan zeer variabel zijn en epileptische en niet-epileptische aanvallen zijn soms moeilijk te onderscheiden. Daarom werd in het Martiniziekenhuis in Groningen gestart met een gespecialiseerde polikliniek voor kinderen met mogelijke epileptische aanvallen. Het doel van de poli is om door middel van onderzoek op één dag tot een juiste diagnose en tot een plan van aanpak te komen. Hierover en over onze ervaringen meer in deze bijdrage.