Uitdiepen van de wegraking - Thijs, Roland (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Op 26 januari 2022 promoveerde Dirk Saal aan de Universiteit Leiden op het proefschrift Understanding syncope in the framework of transient loss of consciousness. Zijn klinisch georiënteerde werk plaatst de verschillende vormen van syncope in het bredere perspectief van de wegraking, ofwel transient loss of consciousness. De bijdragen variëren van classificatie tot pathofysiologie, met als doel een beter begrip van de patroonherkenning van verschillende vormen van wegrakingen te krijgen.