Literatuurbericht Praktische theologie 2017-2019 - de Roest, Henk (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2020)
In het Trendbericht Praktische Theologie 2017-2019 in het (papieren) juninummer van Handelingen ging ik in een samengevatte vorm in op een aantal trends, die ik waarneem binnen het veld van het onderzoek in de Praktische Theologie. Naast deze vijf trends, waar ik hieronder op terugkom, zijn er ook nog de doorgaande empirische onderzoeken, in een stroom aan dissertaties, maar ook in artikelen in journals als International Journal of Practical Theology en Journal of Empirical Theology, het Britse tijdschrift Practical Theology, het Duitstalige tijdschrift Praktische Theologie, het Zuid-Afrikaanse Teologiese Studies / Theological Studies en het Nederlandse tijdschrift Handelingen met een grote diversiteit aan onderzoeksthema’s. Resultaten van empirisch onderzoek worden ook gepresenteerd op conferenties, waarbij ik denk aan de tweejaarlijkse conferentie van de International Academy of Practical Theology (IAPT), de tweejaarlijkse conferentie van de International Society of Research in Empirical Theology (ISERT), de BIAPT-conferentie van de Britse vereniging van praktisch theologen, de jaarlijkse mega-conferentie van de American Academy of Religion en de jaarlijkse conferenties van de Arbeitskreis Empirische Theologie, de laatste telkens in Würzburg. Van deze conferenties verschijnen dan ook weer proceedings, met geselecteerde bijdragen.