Literatuurbericht Kerkopbouw 2017-2020 - Stoppels, Sake (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2020)
Parallel aan het korte Trendbericht rond ‘Kerkopbouw en praktische ecclesiologie’, dat verschijnt in Handelingen 2020|4 (december), passeren in dit uitvoerige Literatuurbericht 47 publicaties. Onverminderd wordt er nagedacht over de kerk en wat daarbij onder meer opvalt is de grote aandacht voor het missionaire zijn van kerken. Ik constateerde dat ook al in het Literatuurbericht 2014-2017. Het is dus opnieuw een rode draad in het onderstaande overzicht: hoe kunnen kerken en (para)kerkelijke gemeenschappen open zijn naar en dienstbaar aan hun omgeving? Relatief nieuw is de aandacht voor religie en ondernemerschap. Hier komen werelden bij elkaar die heel lang gescheiden zijn geweest.