Klem tussen kerk en zorg? Pastorale zorg: begeleiding, ambt en leiderschap - Schilderman, Hans (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2018)
Pastoraat lijkt klem te zitten tussen kerk en zorg. Hans Schilderman schetst de ambivalentie en poogt de vraag of er een uitweg is uit dit dilemma te beantwoorden in een drietal stellingen, met het doel om in het kader van de overige bijdragen in deze editie van Handelingen bij te dragen tot discussie over het vak.