(Geloofs)lied en levensmomenten - Storch, Kersten (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
Muziek is geen bijkomstigheid waneeer het om het geloof en geloven gaat. Ze is wezenlijk. In veel gesprekken met ouderen of tijdens het vieren van de kerkdiensten in het woonzorgcentrum wordt dat steeds weer duidelijk. Het lied kan bevestigen en bemoedigen, het wekt levenskracht en is een middel om zichzelf uit te drukken en daarbij herkend te worden, ook dan wanneer veel andere vormen van ‘zich uitdrukken’ en communiceren al lang zijn weggevallen.