‘Human tears, divine tears’: De relatie tussen lijden en liturgie – een samenvatting - van Ommen, Léon (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
Wat is de plaats van gebrokenheid in de eredienst? Hoe zitten lijdende mensen in de kerk? Maakt de liturgie ruimte voor de gefragmen- teerde verhalen van hen die door een donker dal gaan? Deze vragen vormen het hart van het promotieonderzoek dat ik afgelopen jaren uitvoerde aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.