Barmhartigheid als levenshouding in de islam - Aulad Abdellah, Marzouk (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2016)
Wat opvalt in de Koran – de belangrijkste rechtsbron – is dat alle hoofdstukken, behalve soera at-Tawbah, beginnen in de Naam van God, direct gevolgd door de eigenschappen van de Barmhartige en de meest Genadevolle. Dit duidt klaar en helder op het belang van barmhartigheid in de Qur’an en de profetische traditie.