Over soundbites en stilte: oefenen in aandacht: Interview met Frances Ward - de Muynck, Bram; de With, Fianne (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2025)
The Reverend dr. Frances Ward (1959) is theologe en priester in de Church of England. Ze is actief in een lokale parochie en in theologisch onderwijs. Van 2010 tot 2017 was ze Dean van St Edmundsbury. Daarnaast is ze oblaat bij een benedictinessenabdij. Frances schreef over thema’s als aandacht en de kunst van het preken, karaktervorming in een digitaal tijdperk en hoe kerkelijke tradities helpen te leven met eco-angst. Tijdens de Education, Formation and the Church conferentie in het najaar van 2024 in Utrecht sprak ze over hoe aandachtig lezen bijdraagt aan de karaktervorming van kinderen. We praten met haar over het thema van dit nummer.