Literatuurbericht Diaconaat 2014-2016 - Noordegraaf, Herman (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2018)
In dit literatuurbericht wordt een selectie gepresenteerd van verschenen publicaties over diaconaat vanaf 2014 tot eind 2016. Daarbij zijn ook nog enige publicaties opgenomen uit 2013, die niet meer in het vorige bericht opgenomen konden worden, alsook enige publicaties uit 2017. In dit bericht wordt het protestantse woord ‘diaconaat’ (rooms-katholiek: ‘diaconie’) aangehouden ter aanduiding van activiteiten van kerken en daarmee verbonden groepen en organisaties ter bestrijding van materiële en sociale noden.