Ingesloten maar niet uitgesloten: Zingeving en herstelgericht pastoraat - Eerbeek, Jan (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2017)
'Het lijkt wel alsof er een stolp om me heen staat’, zei een langgestrafte gevangene me eens. ‘Ik zit midden in m’n straftijd. Ik zie geen verleden meer en geen toekomst. Ik heb met niemand van m’n familie nog contact. En ik zie ook helemaal niets voor me uit. Er is alleen maar uitzichtloosheid om me heen.'