Literatuurbericht pastorale supervisie 2015 - Smeets, Wim (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2015)
Ons eerste Trendbericht in de gedrukte editie van Handelingen (2013/1) bracht een overzicht van literatuur op het terrein van pastorale supervisie in Nederland en België van de voorbije jaren. Het tweede Trendbericht in het septembernummer van de huidige jaargang verbreedt het perspectief naar supervisie en coaching in het algemeen en naar internationale ontwikkelingen op dit terrein. Dit eerste Literatuurbericht op de website houdt het midden tussen beide. Enerzijds is onze focus internationaal, anderzijds beperken we ons deze eerste keer tot literatuur op het terrein van pastorale supervisie. In een volgend literatuurbericht hopen we ook literatuur over supervisie en coaching in het algemeen mee te nemen. Aan het einde van deze bijdrage nemen we daar alvast een voorschot op.