Missionair op z’n dorps - Paas, Stefan (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2015)
De omslag van een kerkelijke cultuur die berust op verplichting, fatsoen en gewoonte, naar een cultuur die gekenmerkt wordt door consumptie, is volgens Stefan Paas goed zichtbaar in de zeven casestudies die in dit nummer van Handelingen worden gepresenteerd. Kijkend met een missiologische blik ziet hij aanknopingspunten voor de missionaire praktijk en concludeert dat de weg vooruit ligt in een geleid proces, waarin gemeenten worden toegerust om zelf visie te vormen en experimenten in praktijk te brengen.