‘Mensen vragen waar ze écht mee zitten’ - Versteege, Jan Peter (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2013)
Laat er geen misverstand over bestaan. Hoogleraar medische ethiek Evert van Leeuwen vindt de dienst geestelijke verzorging van het Radboudumc ‘een sieraad voor de instelling’. Toch weerhoudt die kwalificatie hem niet kritische noten te kraken over de uitoefening van het vak. ‘Maar ze zijn hier erg goed bezig’, zegt hij. ‘Ik weet niet of dat overal in het land het geval is.’