Contemporaine cultuurdragers, hun culturele waarden en communicatiestijlen: Levensbeschouwelijke vorming, een vak apart in het Hoger Onderwijs - Minnema, Lourens (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2011)
In bepaalde opleidingen is ‘levensbeschouwing’ een apart vak, soms een verplicht onderdeel, soms een keuzevak in de vrije ruimte. Doorgaans wordt ‘levensbeschouwing’ echter niet geassocieerd met het beoefenen van een vak, maar met het bekende verschijnsel dat mensen nu eenmaal meningen hebben over de waarde en betekenis van het leven. Dat je daar een vak van zou kunnen maken en daaraan zelfs een eigen beroepsopleiding kunt wijden, dat is minder bekend en maakt het vak ‘levensbeschouwing’ toch wel tot een vak apart. Wat kan de meerwaarde van dit vak en van een opleiding als Levensbeschouwelijke Vorming zijn?