Literatuurbericht godsdienstpedagogiek 2006-2011 - Zonne, Erna (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2011)
Dit literatuurbericht over godsdienstpedagogiek bespreekt uitgaven vanaf 2006 tot in de eerste helft van 2011. De boeken die reeds in het Trendbericht godsdienstpedagogiek voor hetzelfde tijdvak (zie Handelingen, tijdschrift voor praktische theologie, 2011/4, november 2011) aan de orde kwamen, zijn niet in dit literatuurbericht opgenomen.Allereerst ga ik in op christelijk-pedagogische reflecties over opvoeding in een post-christelijke maatschappij. Dan wordt een nieuw godsdienstpedagogisch boek voor HBO- en WO-opleidingen besproken en geef ik weer hoe gemeentepedagogiek – en de subdiscipline Youth Ministry – op de maatschappelijke veranderingen wil ingaan. Vervolgens zoom ik in op godsdienstonderwijs, waarbij de ontwikkelingen wat betreft godsdienstdidactiek op de lerarenopleiding niet vergeten worden.