Een veelbelovende benadering: Catechese volgens het meester-gezel-leerlingmodel - de Kock, Jos (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2012)
De catecheet die zijn of haar eigen persoon inbrengt in de catechesepraktijk is een belangrijke kern volgens het meester-gezel-leerling-model. Voor een kerk die de ambitie heeft een gemeenschap te willen zijn, gooit dit intergeneratieve leerproces hoge ogen.