‘Als geestelijk begeleider ben je je eigen instrument’: Hbo-bachelor Geestelijke Begeleiding Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing - Milder, Marieke (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
‘Als geestelijk begeleider ben je je eigen instrument’. Deze uitspraak krijgen studenten aan Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing, opleiding Geestelijke Begeleiding, als een mantra gedurende hun hele opleiding te horen. Een instrument dien je te onderhouden, te stemmen, en we leren studenten dus ook ‘spirituele hygiëne’, dat wil zeggen dat zij leren woorden te geven aan hun eigen spiritualiteit en te reflecteren op hun eigen denken, voelen en handelen.